Primaria Lipovat

Programe de Finantare

Programe si institutii de finantare

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, www.frds.ro
Agentia SAPARD Romania, www.sapard.ro
Programul de Finantare Rurala, Banca Mondiala, www.finantare.ro
Detalii:
Proiectul a fost lansat īn mai 2002 si are o valoare de 150 milioane de dolari, din care 70 milioane de dolari provin din fonduri guvernamentale si este destinat intreprinzatorilor din zonele rurale care doresc sa dezvolte afaceri.

Prima etapa a proiectului, prevazuta pentru perioada 2002-2006, are o valoare de 80 milioane de dolari, banca trezoriera fiind Raiffeisen Romania.

Valoarea maxima a finantarilor este de un milion de dolari, pe un termen de cel mult 12 ani. 'Programul este suficient de flexibil ca sa poata primi orice tip de imprumut sub 1 milion de dolari, astfel incat si un intreprinzator dintr-un sat care are nevoie de 300 de dolari ca sa-si cumpere o parte din ingrasaminte, dar si o ferma care cauta 1 milion de dolari ca sa porneasca un nou proiect se vor putea imprumuta prin acest program. Prin PFR asiguram fondurile necesare pentru cofinantarea investitiilor private. Īntrucāt conditiile programului sunt deosebit de atractive pentru intermediarii financiari (termen de maturitate pāna la 12 ani), putem vorbi de cresterea pe termen lung a capacitatii economiei rurale de a absorbi banii care vin prin SAPARD', a declarat Rodrigo Chaves, coordonatorul proiectului din partea Bancii Mondiale.

 

Primaria Lipovat